El Prat en Comú organitza una xerrada per debatre amb el Lluís Mijoler, alcaldable de Prat en Comú, i l’Ernest Urtasun, eurodiputat dels Verds Europeus i portaveu de Catalunya en Comú sobre la relació entre els municipis i les polítiques europees.

 

El dilluns 5 de novembre a la sala d’actes de l’edifici d’Aigües del Prat ha tingut lloc el debat “Del Prat a Europa”, un diàleg entre en Lluís Mijoler, candidat a l’alcaldia del Prat en Comú i l’Ernest Urtasun, eurodiputat del Grup Parlamentari Europeu dels Verds, que va comptar amb la moderació de Susanne Rieger, presidenta de la Green European Foundation.

El debat va girar entorn de la necessitat de recuperar l’Europa dels drets i les llibertats a través de l’acció dels municipis. El municipalisme transformador ha demostrat ser necessari davant la inacció dels governs estatals, com ho fa evident la resposta de molts municipis mediterranis amb el drama dels refugiats, o les iniciatives locals de lluita contra el canvi climàtic. Alhora, cal recuperar l’Europa social que garanteixi els drets de ciutadania i que treballi amb l’administració més propera a la ciutadania per vetllar per aquests drets.

Tots dos ponents van coincidir que cal empoderar les ciutats per enfortir Europa. Les ciutats són la primera trinxera de defensa de les polítiques que ataquen el benestar de les persones i motor del canvi social que fan de les nostres ciutats llocs habitables. La celebració simultània de les eleccions municipals i europees ha de demostrar que volem transformar Europa i que volem que l’exemple de la ciutat del Prat continui vigent i sent referent.

Podeu veure la crònica que ha fet el Prat.tv en aquest enllaç http://www.elprat.tv/2018/11/06/urtasun-i-mijoler-debaten-sobre-com-el-municipalisme-pot-condicionar-la-futura-politica-europea/